Goto Unit

Goto Units zijn zeer speciaal. Ze reproduceren muziek op de meest natuurlijke en dynamische manier. Dat is geen toeval; Goto-san was een van de beste unit-ontwerpers. In 1969 werd hij vergezeld door Takajo-san, een beroemd criticus die eiste dat gereproduceerd geluid exact hetzelfde zou moeten klinken als het origineel geluid. Ze gebruikten live akoestische performances in de luisterruimte als referentie.

Goto Units zijn gebouwd zonder compromis en zijn daarom absoluut niet goedkoop. Maar het niveau van realisme in muziekproductie dat deze units verkrijgen is extreem zeldzaam.

Goto focust op enkel drivers en bouwen geen afgewerkte luidsprekers. Om een goed hoornsysteem te bouwen vraagt om een hoop ervaring en kunde. Hoornsystemen klinken doorgaans een beetje hoorn-achtig, ze hebben de neiging om het geluid op je af te werpen. Maar een goed hoornsysteem klinkt niet zoals dat, het heeft geen hoorn-karakter, geen hardheid. Het produceert een live soundstage zoals het opgenomen is, en reproduceert een kleine intieme opname en een enorm orkest met ongekende dynamiek. Als je niet van hoornsystemen houdt, heb je vast nog nooit een écht goed hoornsysteem gehoord.