Harbeth

Bekijk Harbeth in de Shop

Harbeth ontwerpt al sinds 1977 ware monitorluidsprekers. Dit Engelse bedrijf is het meest bekend van hun verschijning in de BBC studio’s: hun beroemde P3ES2 ‘magic shoebox’ heeft hier de legendarische LS3/5a luidspreker opgevolgd.

Cultstatus

Harbeth geniet haar grootste succes in Azie en omstreken. De luidsprekers hebben hier zelfs een behoorlijke cultstatus en als je het beluisterd (hebt) op een goede set kun je weten waarom. Harbeth kijkt voorbij alle hypes en gaat uit van purisme, wat bovendien nog steeds leidt tot het klassieke uiterlijk van Harbeth’s. De klank is eenvoudig (in de meest positieve zin van het woord) om zo dicht mogelijk bij de muziek te kunnen komen. Tegelijkertijd blijven het studiomonitors: ze geven je ook nog eens alle informatie uit de opnames.

Harbeth magie

Twee combinaties in het bijzonder leveren naar ons idee de Harbeth magie zoals die bedoeld is. Met een 47 Labs Shigaraki versterker/set is het uitzonderlijk puur, dynamisch, coherent, natuurlijk en levensecht. Hier is geen beter woord op z’n plaats dan ‘magie’, zo muzikaal! Een Audio Note Soro versterker geeft het geluid meer grootsheid, body en warmte (ten koste van een beetje puurheid).

Wij spelen voornamelijk met de Harbeth P3ESR en de Monitor 30, hiermee zit je dicht op de muziek zit en kun je alles om je heen vergeten. We hebben ook de Compact 7ES-3 en Super HL5uitgebreid getest en zijn natuurlijk bij ons te horen. Alle informatie vind je op onze site en daarnaast kun je alles op een rij teruglezen in de (online) brochure van Harbeth zelf

(van Harbeth is goed bekend dat de luidsprekers niet het hoogste rendement hebben. In onze ervaring levert dit echter geen enkel probleem op (wij spelen met een 20w versterker). Mede doordat de impedantie van de nieuwste Harbeths, met hun eigen Radial drivers, de luidsprekers geen moeilijke belasting maken. Niet op papier afwijzen is ons devies!)