Level Audio

Bekijk Level Audio in de Shop

Iedere muziekliefhebber kent het fenomeen resonanties (trillingen). Een platenspeler die overslaat bij het lopen over de houten vloer. Een luidspreker die nergens naar klinkt omdat deze zonder spikes op een betonnen vloer staat. Er zijn vele voorbeelden waar een goed plateau het verschil kan uitmaken.

Er bestaan verschillende vormen van resonantie. Waarneembare resonanties zoals het trillen van een luidsprekerkast (gewenst of ongewenst) of het meedreunen van een wand of vloer. Andere resonanties zijn niet of nauwelijks waarneembaar maar hebben desondanks grote invloed op de prestaties van onze apparatuur. Denk daarbij aan het trillen van een transformator onder spanning in een apparaat. Daarnaast heeft de ondergrond waar een speaker of apparaat op rust zelf vaak ook een nare klank. Beton klinkt letterlijk grijs en ruw en bij gebruik van marmer klinkt de muziek al gauw ”compressed” en schel. Te zachte houtsoorten maken het geluid juist mak en definitie-loos.

Resonantiebeheersing
Level Audio biedt verschillende producten die resonanties beheersen en een neutrale klankkleur geven aan de muziek, precies zoals het moet zijn; cello, viool of koperen instrumenten. Alle producten van Level Audio zijn gemaakt uit bamboe. De amorfe structuur en de grote stijfheid maakt bamboe uitermate geschikt voor het elimineren van ongewenste resonanties zodat de muziek zijn natuurlijke klankkleuren behoud. Je zult echt versteld staan van de verschillen in klank wanneer een plateau van Level Audio wordt vergeleken met alternatieven.