Michell Engineering

Michell is een Engelse fabrikant die al draaitafels maakte in de tijd dat LP’s nog de dienst uitmaakte. Al ruim 35 jaar lopen ze voorop in draaitafelland en al 25 jaar zijn ze bekend van hun GyroDec draaitafel met z’n bijzondere uiterlijk en muzikaliteit.

Sub-chassis draaitafels

Michell hanteert voor al hun draaitafels (behalve TecnoDec) het principe van een sub-chassis. Het basischassis is van (massief) acryl. Hierop zijn drie verende torens bevestigd, waarop het sub-chassis rust en op die manier het systeem van plateau en arm ontkoppeld is. De DC-motor is visueel geintegreerd maar staat in werkelijkheid los van de draaitafel (aangestuurd door een externe voeding, te upgraden naar een Michell HR “Never Connected” voeding).

Michell draaitafelplateau

Het draaitafelplateau is bijzonder: Michell heeft deze zo ontwikkeld dat het de eigenschappen van een daadwerkelijke plaat sterk benaderd. Het is zelfdempend en gemaakt van hoofdzakelijk acryl (met carbon/vinyl substantie). Door middel van een schroefbare puck wordt de LP tegen het plateau aan gedrukt, waarmee met name resonanties tussen LP en plateau worden verminderd.

Het draaiafelplateau draait direct op het geinverteerd lager, een combinatie van staal en brons. Het lager bevat intern een slim pompmechanisme dat bij het draaien constant zichzelf smeert, waardoor het lager niet tot nauwelijks slijt.

Michell levert armboards voor de meeste populaire armen (Michell, Rega, SME, Graham, Wilson-benesch, Morch, Origin-Live en Linn). Andere kunnen op verzoek worden geproduceerd (meer info: contact). Verder is het leuk te weten dat Michell een universele stofkap levert: Unicover.