Ocean Way Audio

De ontwerper van de Ocean Way monitorsystemen, engineer/producer en studio-eigenaar Allen Sides, was al een die-hard audiofiel en muzikant sinds hij 13 jaar oud was. Destijds was hij gestart met het bouwen van grote theaterluidsprekersystemen in zijn garage. Nu 40 jaar ervaring met studio-luidsprekersystemen later heeft hij de ultieme studiomonitoren gebouwd. Deze luidsprekers reproduceren het live-geluid exact zoals het is opgenomen.

Ocean Way

Naast in zijn eigen Ocean Way Studios, worden zijn luidsprekersystemen ook gebruikt in andere topstudio’s als George’s Lucas’ Skywalker Ranch, Trevor Horn’s Sarm Studios in Londen, en Disney’s Hollywood Studio. Daarnaast zijn ze reeds geïnstalleerd in de villa’s van artiesten als Gwen Stefani, David Grohl en Beck. Ocean Way Studios hebben opnamen gedaan met Count Basie, Duke Ellington, Frank Sinatra, Phil Collins, Michael Jackson, Eric Clapton, Green Day, John Williams, Ry Cooder, Supertramp, U2, Radiohead, Red Hot Chili Peppers, Tool, Madonna, Rolling Stones en velen meer. Verder heeft Mr. Sides zelf ook nog meer dan 500 topalbums geproduceerd, waarvan er een groot aantal echte audiofiele klassiekers zijn geworden.

Écht High-End

Allen Sides heeft zijn hele leven gespendeerd in studio’s met topmusici, is altijd bezig geweest met het perfectioneren van opnamen, en met het perfectioneren van opname-apparatuur en monitoring. Zijn luidsprekersystemen zijn niet alleen gebouwd om heel goed te klinken, maar ze zijn zeer precies reproducerende units die live-geluid natuurgetrouw kan weergeven, magisch realistisch. Studio-achtige resolutie en accuratesse, extreme dynamiek en complete muzikaliteit zijn eindelijk samengevoegd in één product. Deze luidsprekers kunnen iedereen een enorme indruk achterlaten, opnametechnici, audiofielen, critici, muziekliefhebbers, je buren? Ze kosten wel wat, dat zeker, maar ze blazen elke concurrentie in de markt weg, ongeacht de prijs.