McIntosh

Legendary Performance

ga naar de shop

website fabrikant

Soms zijn er van die merken, daar kun je gewoon niet omheen. McIntosh is er één van. Wat ons betreft één van de laatste echt lekker rijk klinkende transistor- en buizenversterkers. Gebouwd in New York vanaf 1949 en nog steeds actief. Van de vormgeving moet je houden. Wij vinden de blauwgroene fronten geweldig. In ieder geval tijdloos van vorm. Rijk aan natuurlijke klankkleur, rijk aan dynamiek en vermogen. Kan eigenlijk ook niet anders. Dit merk is Amerikaans (hoe warm wil je het hebben) en heeft veel kennis en know how opgedaan op het gebied van buizenelektronica. Prachtig bouwwerk en echt gebruik van waanzinnig mooie voedingen. Dat zie je echt niet veel meer. En iedereen weet dat een goed gebouwde transformator een belangrijke voorwaarde is voor schoon en levendig geluid.

Nog even het volgende: Lang leve de toonregeling. Tegenwoordig willen fabrikanten zodanig ontwerpen dat een de signaalweg zo kort mogelijk is. Een nobel streven. Maar wij missen echt toonregeling. Hoe heerlijk is het niet om net een puntje laag te kunnen geven of iets hoog terug te nemen? McIntosh begrijpt ons goed. Op vrijwel alle versterkers van dit merk kun je zelf de klank maken en zodanig instellen dat deze past in de akoestische omgeving en je eigen klanksmaak. Veel luisterplezier!

McIntosh MC275 Tube Power Aplifier

McIntosh MC275

Tube Power Aplifier

Natuurlijk hebben wij ook geïnvesteerd in de McIntosh MC275. Een buizeneindtrap met fatsoenlijk vermogen om ook minder gevoelige speakers mee te kunnen aansturen. Zelfde McIntosh-gevoel met befaamde kleuren.

McIntosh MT10

Precision Turntable

De McIntosh MT10 platenspeler heeft alles wat een goede platenspeler verdient, tracking force, antislip en een cartridge preset die in de fabriek is geoptimaliseerd. De MT10 levert met minimale moeite een maximaal geluid. De speciaal ontworpen arm is van star, duurzaam aluminium. De 0.5mV MC cartridge wordt meegeleverd.

McIntosh MT10 Precision Turntable

McIntosh C500 Preamplifier

McIntosh MC2KW Power Amplifier

McIntosh MC2KW

Power Amplifier

De McIntosh MC2KW monoblock versterker is ontworpen om levensecht te klinken, met hoge playback-volumes (2,000 watts continu en 8,000 watts piek met 2, 4 of 8 ohm speakers.

Het unieke ontwerp van de MC2KW bestaat uit drie modules: 2 1,000 watt power-modules die elk de helft van de bedrading en stroomtoevoer bevatten. De output-module behuist de input en output-aansluitingen, de meter, n de output transformer, hij functioneert ook als control center.

Dankzij McIntosh’s Quad Balanced circuit-ontwerp wordt vrijwel alle ruis en vervorming dat het signaalpad betreedt buitengesloten. Hierdoor ontstaat een zeer puur audio-signaal dat zelf bij hoge volumes zeer zuiver is.

Zowel gebalanceerde als ongebalanceerde inputs zijn bruikbaar.

En de behuizing maakt het helemaal af: Alle drie de modules zijn behuisd in een gepolijste RVS chassis, het frontpaneel is van glas en de knoppen zijn van geborsteld aluminium.