Merging Technologies

Audio for the Networking Age

ga naar de shop

website fabrikant

Een 16 bit 44.1 WAV bestand zoals op de meeste CD’s staat geperst kan zowel fenomenaal als hondsberoerd klinken. Los uiteraard van de inhoudelijke kant van de muziek (hoe is de uitvoering?) is de man achter de knoppen van groot belang, net zoals de knoppen zelf. In het begin van het digitale tijdperk zijn er vreselijke opnames gemaakt. CBS bijvoorbeeld heeft bijna letterlijk de nullen en enen, zo op de CD gezet.

Nu is dat al heel veel beter. Daar waar je ziet dat de digitale opnameapparatuur zo ongeveer grenst aan wat er analoog haalbaar is- met alle voordelen die dat met zich mee brengt, zie je dat er ook partijen zijn die weer terugverlangen naar het analoge opname- en afspeeltijdperk. Vinyl zit in de lift en oude recorders komen weer op tafel.

Merging Technologies niet. Dat is een van de grootste fabrikanten op het gebied van digitale opname apparatuur. Een club van het eerste uur en een stel technische mensen die ook nog oren aan hun hoofd hebben en deze gebruiken. Niet voor niets dat Merging in heel veel opnamestudio’s wordt gebruikt. Razend knap wat deze mensen hebben gepresenteerd!

En nu komt het: Merging heeft een DAC ontwikkeld voor de ons, de muzikale genieters. En wij zijn kritisch zoals van ons verwacht mag worden, zeker daar waar het gaat om DSD en DXD bestandsformaten en de wijze waarop je deze Jitterloos kunt afspelen. Maar Och, wat een ruimte, wat een lucht tussen de instrumenten en wat een fenomenaal realistisch beeld. Nog nooit heb ik zo goed kunnen horen hoe de ruimte is waarin er is opgenomen. Nog nooit heb ik zo compressieloos de muziek horen vloeren. De Nadac van Merging is de volgende enorme stap voorwaarts en wat ons betreft de nieuwe norm in moderne DAC technologie (sic).

Merging Technologies NADAC - AudioLife

NADAC

Network Attached Digital-to-Analogue Converter

Hier is de NADAC van Merging Technologies, waarbij NADAC een acroniem is van Network Attached Digital to Analogue Convertor. Niet alleen de componenten zijn uniek- mag je ook verwachten van dergelijke top DACS- maar de zorg en het waanzinnig kennis niveau waarmee de Merging NADAC is ontworpen en is samengesteld is grandioos. Deze mannen hebben een kennis niveau daar word je eng van. Zwitserland op zijn best. Want Merging zijn- zo kun je wel zeggen- de grondleggers van digitale studio apparatuur. Werkelijk in de beste opname studio’s vind je hun apparatuur terug. Geheid dat minimaal 15% van je mooiste opnames door een Merging Studio zijn gegaan voordat ze zijn geperst.