Sheku Kenneh-Mason wil de klassieke muziekindustrie veranderen!

Twee jaar terug won de 17-jarige cellist Sheku Kanneh-Mason de BBC Young Musician Competition. Daarmee werd hij de eerste gekleurde winnaar van het 38-jarige concours. Eerder viel hij al op met zijn bijdrage aan het populaire TV-programma Britain’s Got Talent, waar hij optrad met zijn broers en zussen.
Het prestigieuze platenlabel Decca raakte ook onder de indruk van de scholier en nam hem een paar dagen geleden onder contract. De platenmaatschappij zal hem bovendien helpen in zijn muzikale ontwikkeling  en zijn carrière  begeleiden.

Maar Sheku wil meer, hij heeft een missie. Namelijk om meer diversiteit in de klassieke muziekwereld te brengen. In The Guardian zegt hij: “Veel gekleurde mensen voelen zich niet aangesproken door klassieke muziek, ik hoop voor die zwarte jonge mensen een rolmodel te kunnen worden”. De eerste stappen zijn al gezet, hij maakt deel uit van het volledig gekleurde orkest ‘Chineke’ en hij werd ambassadeur voor het educatieprogramma London Music Matters. Zie hieronder hoe hij de BBC Young Musician Competition won: