Wij zijn – naar onze mening volstrekt terecht – heel kritisch als het gaat om streaming audio. Wij proberen de markt goed te volgen en zien met lede ogen aan hoeveel rommel er op de markt komt. De meeste streamoplossingen worden verkocht als het walhalla van de muziek en zelfs de meeste recensenten gaan daar blind in mee. Wij niet. Een goede DAC en CD speler zijn nog altijd beter dan de beste streamer die op dit moment verkrijgbaar is. Wellicht niet in termen van resolutie of middengebied, maar wel als het gaat om klankkleur en 3D, harmonie en jitter.

Toch zijn er een aantal bekendere producten verkrijgbaar die minstens de moeite van het luisteren waard zijn, mits op de juiste wijze in een set geïntegreerd. Aurender komt dichtbij. Maar het is toch vooral de manier waarop deze machines zijn gebouwd en het ultieme gebruiksgemak.

Klankmatig vinden wij de Aurender echt héél goed. Het is “slechts” een opslagmedium ingericht op high-end audio-doeleinden met een geweldige bediening. Dat maakt deze machines perfect. Ze hebben ook hun eigen harde schijven aan boord. Maar het gemak is fenomenaal en de klank is- mits de muziek goed geript is en de juiste DAC is aangesloten met de juiste kabel- van uitstekende kwaliteit. Een (met een commerciële term) “uitstekende kwaliteit,” maar wij willen je graag laten horen wat wij daaronder verstaan.

Aurender Logo AudioLife