Avantgarde heeft het voor elkaar. De nieuwe XD serie is compleet en bij ons te beluisteren. Al sinds jaar en dag zijn wij groot liefhebber van hoornsystemen en iedereen die onze visie kent zal dat niet verbazen; hoog rendement systemen met de meest muzikale versterkers die er te vinden zijn. Audio Note en AirTight zijn merken die wereldwijd zorgen voor de meeste muzikale beleving die je je kunt voorstellen. Daar waar er zoveel smaken zijn als meningen is iedereen het er over eens; Avantgarde hoorns zijn geweldig en wereldwijd geroemd.

XD staat voor Xtreme Digital. Dit geeft aan dat alle nieuwe Avantgarde XD producten nu DSP gecontroleerd zijn en volledig programmeerbaar in de lage frequenties. Daarnaast biedt de Avantgarde XD series nu de mogelijkheid om de luidsprekers helemaal te laten integreren in de ruimte waar ze staan. Ultieme roomcorrectie behoort nu tot een van de standaardfunctionaliteiten en dat biedt grote voordelen ten opzichte van de vorige range Avantgarde producten. Iedere set klinkt totaal geïntegreerd en eventuele beperkingen in de ruimte worden nu door de nieuwe digitale software opgelost.

En wij zijn altijd heel voorzichtig met dit soort technieken. Het digitale domein staat voor precisie en een schoon mooi gebalanceerd geluid, maar kan ook de muzikaliteit kapot maken. Maar in dit geval geen nare scherpe randen (integendeel!). Onze cellosuites zijn waanzinnig, maar ook Jimi Hendrix en Mahler 5 blijven analoog aanwezig in de ruimte. Spectaculair live en alle 3de harmonische blijven overeind.

Kom luisteren naar de nieuwe XD serie van Avantgarde en beoordeel kritisch of je het met ons eens bent.

Avantgarde Acoustic Trio G3