Zoals jullie wellicht weten, organiseren wij 10 jaar op rij het mooiste Audio evenement in de Benelux, Het Dutch Audio event in Veldhoven. Al jaren loop ik de zalen in om alle apparatuur die door verschillende importeurs ten gehoren wordt gebracht zelf ook even te beluisteren. De zaal van Grimm Audio was voor mij een van de ruimtes waar ik altijd de muziek in werd getrokken en altijd langer bleef hangen dan ik me op die drukke dagen eigenlijk kon permitteren… We zijn dan ook ongelofelijk trots en dankbaar dat we dit merk kunnen toevoegen aan ons pakket.

Wij hebben zowel de actieve luidsprekers Ls1BE, de Motion feedback subwoofers (een vinding van Philips begin zeventiger jaren) en nu verder verbeterd door het team van Grimm als de MU1 streamer in huis. En ja- deze set is misschien net iets preciezer dan veel van onze alternatieven maar wat een muziekaal spektakel is dit zeg. Deze combinatie staat centraal de komende periode in onze winkel en we zullen je laten horen dat een schone open klank heel muzikaal kan zijn.

En Grimm audio heeft niet stilgezeten. Het systeem is verder geperfectioneerd en oogt met de Hi-macs finish werkelijk subliem. De streamer rekenen we tot de beste in zijn soort. Deze is Roon Ready en heeft een ingebouwde SSD schijf. Met name het feit dat een deel van de taken die een DAC normaal uitvoert wordt overgenomen door de streamer maakt het dat alle muziek zo effortless klinkt, dat is voor ons echt nieuw. Eelco Grimm en Guido Tent (oud leerling van Ed de Jong en buizen liefhebber puur sang) hebben met hun team de muziek een dienst bewezen en deze écht een stap vooruit geholpen door toepassing van fantastische techniek.

We hebben door de jaren heen heel veel beurzen bezocht en heel veel audio apparatuur mogen horen, maar deze combinatie heeft een live beleving die we eigenlijk alleen kennen van de aller allerbeste buizen apparatuur of het concertgebouw zelf. We nodigen je van harte uit om bij Audio-Life naar deze setup al dan niet met subwoofers te komen luisteren!

Grimm Audio CC1v2