Een 16 bit 44.1 WAV bestand zoals op de meeste CD’s staat geperst kan zowel fenomenaal als hondsberoerd klinken. Los uiteraard van de inhoudelijke kant van de muziek (hoe is de uitvoering?) is de man achter de knoppen van groot belang, net zoals de knoppen zelf. In het begin van het digitale tijdperk zijn er vreselijke opnames gemaakt. CBS bijvoorbeeld heeft bijna letterlijk de nullen en enen, zo op de CD gezet.

Nu is dat al heel veel beter. Daar waar je ziet dat de digitale opnameapparatuur zo ongeveer grenst aan wat er analoog haalbaar is- met alle voordelen die dat met zich mee brengt, zie je dat er ook partijen zijn die weer terugverlangen naar het analoge opname- en afspeeltijdperk. Vinyl zit in de lift en oude recorders komen weer op tafel.

Merging Technologies niet. Dat is een van de grootste fabrikanten op het gebied van digitale opname apparatuur. Een club van het eerste uur en een stel technische mensen die ook nog oren aan hun hoofd hebben en deze gebruiken. Niet voor niets dat Merging in heel veel opnamestudio’s wordt gebruikt. Razend knap wat deze mensen hebben gepresenteerd!

Merging - Audio Life