Een paar jaar geleden veroorzaakte de NOS Minidac van Metrum Acoustics flink wat rumoer in audioland en daarmee stond dit jonge Nederlandse merk in een klap op de kaart. Onze interesse was natuurlijk gewekt, al laten wij ons nooit leiden door hypes en modegrillen. Maar inmiddels zijn wij overtuigd, Metrum Acoustics maakt muziek!

De Mini DAC is een kleine, betaalbare DA converter volgens het Non Over-Sampling principe (NOS), zoals dat ook door Audio Note, 47 Labs en AMR wordt toegepast. Dat zien wij natuurlijk graag! Voor ons klinkt een goede NOS DAC een stuk muzikaler dan de meeste andere DAC’s op de markt. De weergave is natuurlijker en realistischer en je wordt er niet luistermoe van.

Een NOS DAC is een DA converter zonder opsmuk. Zo wordt er geen processing als upsampling, filtering of bitconversie, toegepast om het signaal te bewerken, zodat de muziek overblijft. Metrum gebruikt in hun DAC’s wel moderne, high-tech componenten, maar het (klank)karakter lijkt veel op dat van een goede ‘analoge’ set.

Metrum - Audiolife