Op zoek naar de beste hoofdtelefoon ter wereld kwamen we in aanraking met een schitterend en voor ons op dat moment onbekend merk: Riviera Labs. Italiaans, temperamentvol, schitterend gebouwd en hoera, in tegenstelling tot veel Italiaanse klasse, een apparaat dat het ook gewoon doet. Dat weten de oprichters Silvio en Luca ook; Italiaanse schoonheid heeft een zwakte, het kan kapot. Als je even verder kijkt dan zie je meteen dat dit echt knap gebouwd is. Schitterend en alles met de grootste zorg ontwikkeld.

En nu langzaam maar zeker zie je dat Riviera een plek krijg onder de zon en in de regen van West-Europa. En terecht. Niet vaak horen wij versterkers die zo ongelofelijk natuurlijk klinken. Het laag open, diep en strak, het midden rijk en evenwichtig en het hoog natuurlijk en naturel. Een hoge C mag best even binnenkomen en dat gebeurd ook wanneer je luistert naar mijn heldin Callas in Mozart’s Die Zouberflôte.

Silvio kent alle grote spelers uit onze branche van binnenuit en Luca is een van die zeldzame slimmeriken die naast wat metingen in onze ogen echt begrijpen hoe je de essentie van de muziek kan vangen. In eerste instantie door heel veel te luisteren en goed te kijken hoe de legendarische merken zoals Western Electric hun portfolio hebben ontwikkeld, maar ook door eindeloos te testen en de beste onderdelen te proberen en samen te voegen tot een geheel. Dat is een kunst die Rivierra Laboratories beheersen, als een van de weinigen helaas.

Riviera - Audio Life