Blog

Audio-Life verwerft distributie Jean-Marie Reynaud

We zijn zeer trots de distributie van JM Reynaud in Nederland te hebben verworven!

Het zal bekenden van ons niet ontgaan zijn dat we altijd al een zwak hebben gehad voor het Franse Jean-Marie Reynaud, dat inmiddels zijn 40-jarig bestaan al heeft mogen vieren. Voor iedereen bij Audio-Life is de “zoektocht naar een magisch geluid” rond 2003 begonnen toen we de JM Reynaud Offrande leerden kennen. We hadden toen, en tot op de dag van vandaag, nog nooit een luidspreker gehoord waarbij zoveel emotie wordt overgedragen en waarin de warmte uit de opname zo sfeervol weergeven wordt. Iedere Offrande bezitter zal dit beamen en de meesten zullen ‘m nooit meer weg doen.

Elke JM Reynaud luidspreker bezit deze zelfde essentie, waarbij het gaat om de perfecte overdracht van emotie, passie en sfeer met een zeldzame rijkheid aan natuurlijke timbres/klankkleuren. Bij het horen van de luidsprekers kun je je meteen voorstellen dat de ontwerper een echte muziekliefhebber is, die z’n “vrije tijd” in concerthallen doorbrengt.

Alle huidige JM Reynaud luidsprekers berusten op het transmissielijn principe. Dit is een moeilijke en kostbare methode, wat precies de reden is waarom je dit principe niet veel tegenkomt. JM Reynaud heeft echter een vernuftige en unieke driehoekstransmissielijn (“ligne triangulaire”) ontwikkeld, die alleen door deze Franse luidsprekerbouwer wordt toegepast. Door nauwkeurige berekeningen heeft deze exact de juiste afmetingen, wat van groot belang is bij een dergelijk ontwerp, en is gehoormatig getuned. De transmissielijn komt uit op een rechthoekige poort aan voorzijde, afgestemd zodat het laag precies in fase loopt met de overige frequenties. De kasten bevatten intern geen parallelle zijden waar directe reflecties kunnen ontstaan; gecombineerd met de unieke en exact afgestemde transmissielijn kan de hoeveelheid demping hierdoor sterk verminderd worden ten opzichte van vergelijkbare ontwerpen. Zo kan het laag weergeven worden met alle controle en diepte, maar ook volledig energiek, dynamisch en rijk, op alle volumes.

JM Reynaud luidsprekers zijn makkelijk tot zeer makkelijk aan te sturen en vereisen dus geen krachtpatsende versterking. Het belangrijkste dat ze vragen is een bron en versterker waarbij zoveel mogelijk natuurlijkheid en rijkheid doorgegeven wordt, want in het weergeven daarvan zijn de Reynauds goed zoals geen ander.

De luidsprekers bieden hiermee een uniek perspectief op hoe een ‘live’ muziekervaring in huis gehaald kan worden en behoren tot de allerbeste verkrijgbaar. Daarom zijn we zeer trots JM Reynaud te mogen toevoegen aan ons distributiepakket!

Vanaf nu kan voor informatie en aanschaf daarom contact worden opgenomen met Audio-Life of een van onze dealers. Andere merken in het pakket van Audio-Life zijn Furutech, 47 Labs, Audio Note, Sun Audio/Tamura, Goto, Garrard/Loricraft en Audio-Consulting.

Reacties

 • Ton van den Berg says:

  Goede middag. Ik heb een setje Jean Marie Reynaud Opus II luidsprekers waarvan de middentoon peakers wellicht dermate beschadigd zijn, dat ze gerepareerd of vervangen moeten worden. Kan ik daarvoor bij u terecht of weet een een adres waar ik wél terecht kan?

  • Maarten Spekschoor says:

   Beste Ton,

   Wij kunnen je altijd helpen met de reparatie van je luidsprekers. Zou je even een mail willen sturen naar maarten@audio-life.nl eventueel met foto’s of een beschrijving van de beschadiging? Dan helpen wij je vanaf daar verder.

   Met vriendelijke groet,
   Maarten Spekschoor

 • A.G. de Geus says:

  Zijn er ook dealers in het noorden van Ned?

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center