Blog

Audioclub Velsen bij óns op bezoek!

We gingen met 6 enthousiaste leden van Audio Club Velzen op naar Buren, in Gelderland. Ik had ze al lekker gemaakt over het hoge muzikale gehalte dat bij Audio-Life hoog in het vaandel staat, dus we hadden zo onze verwachtingen..

Ingezonden verslag (in navolging van “Knuppelstereo”):

Verrassing

Bij binnenkomst werden we verrast door de aanwezigheid van Hans Kortenbach, de ontwikkelaar en bouwer van de mooie Musical Affairs luidsprekers én Cees Pel de ontwikkelaar en bouwer van Pel Audio. Ook waren er lekkere hapjes en drankjes, die we te danken hadden aan de vrouw van Caspar. Caspar heette ons welkom en vond het heel leuk dat we de moeite hadden genomen om bij hen te komen luisteren, ondanks de afstand.

Opwarmset

We begonnen met de gloednieuwe Audio Note Zero set (cd-loopwerk, dac, versterker). De speakers waren ook van Audio Note, de AN-E/Lx HE met hennep woofers. Het klonk echt geweldig en zeer muzikaal. Alles was er en niets was overdreven, een set waar je lang naar kunt luisteren en echt van kunt genieten. Deze mening werd door iedereen gedeeld.

Pel Audio + Musical Affairs = 3

We gingen naar de volgende luisterruimte waar de Musical Affairs Grand Duetto speakers en de Pel Audio set stonden. Over de Grand Duetto’s hebben we een kleine uitleg gekregen van Hans Kortenbach. Het is een systeem met twee breedbanders van verschillende diameter (30 en 21cm). Ze zijn parallel aan elkaar gekoppeld en niet electrisch gefilterd. De 21cm wordt voor de hoge frequenties ingezet en is daarvoor akoestisch gefilterd. De conuschassis zijn gemaakt van klokkenbrons en de kast van 4 mm dun klankhout (Sitca Spruce en Oregon Pine) met op de juiste plek braces om ongewenste resonanties tegen te gaan. De kast zingt dus mee en dat geeft vooral met instrumenten een erg fraai en klankrijk geluid.

Werkelijkheidsweergave

De Pel Audio cd-speler, dac, bekabeling en buizenversterkers waren nog prototypes, maar er zijn plannen om het allemaal op de markt te brengen. Het wordt dan een versterker met een 300B buis. Cees heeft alles op het gehoor ontwilkkeld en heeft alle mogelijke combinaties, mogelijkheden en soorten onderdelen die je maar kunt vinden geprobeerd met de bedoeling zo muzikaal en natuurgetrouw geluid te reproduceren. Werkelijkheidsweergave noemen ze het bij Audio-Life en dat vind ik een goede benaming.

Samenvattend

Deze set klonk heel anders dan de Audio Note. Je hoort een mooie rijke klank en dat is geweldig. Een mooi groots geluidsbeeld en het gaat allemaal heel makkelijk. Het rendement van de breedbanders is heel hoog (98dB @ 1W/1m, 16 Ohm) zodat je met een kleine buizenversterker prima uit de voeten kunt.

Cees, Hans, Caspar, Remko en Joep, heel erg bedankt voor de ontzettende leuke avond, we hebben genoten van de muziek en de ontvangst was echt top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center