Blog

Audiolife: nu ook gecertificeerd Roon dealer !

Audiolife is nu ook officieel Roon gecertificeerd.

Nog steeds vinden wij de weergave via een mooie cd-loopwerk/dac combinatie of een mooie platenspeler minstens zo goed, zo niet beter dan via de meeste streaming-audio oplossingen. Er zijn echter de laatste jaren een aantal voortreffelijke audio- streamers op de markt verschenen die de kwaliteit en weergave van een goede cd-loopwerk/dac combinatie behoorlijk evenaren. De huidige generatie streamers is meestal voorzien van een eigen applicatie. Daarmee zijn alle voordelen en gemakken beschikbaar, zoals het maken van speellijsten (‘playlists’) of het zelf laten zoeken naar muziek op basis van een algoritme. Het echt overtreffen van een top Cd-loopwerk/Dac combinatie of mooie draaitafel zien wij overigens nog niet heel snel gebeuren.

Welke opties kennen we vandaag de dag om in de hoogst mogelijke kwaliteit te muziek te kunnen streamen

Optie 1: Via dedicated audio-streamers, met of zonder ingebouwde dac. De merken die wij voeren hebben allemaal de integratie met de hifi online streaming services zoals Qobuz en Tidal. Het software platform om te kunnen streamen staat volledige geïnstalleerd op de producten van deze fabrikanten. Wij voeren hiervoor de merken Aurender, AVM, Grimm Audio, en X-ODOS.

Optie 2: Via een computer die naast je reguliere computergebruik tevens als muziekbron functioneert. Voor alle bekende besturingssystemen zijn audiospelers zoals JRIVER, VLC etc… beschikbaar.De computer speelt met behulp van deze audiospeler-software muziek van de harde schijf of NAS (Network Attached Storage) af en stuurt deze naar een dac van je audio-installatie. Onze winkel biedt hiervoor keuze uit meerdere dac’s zoals bijvoorbeeld de dac’s van Chord Electronics, Weiss, LAB 12 en Audio Note.

Optie 3: Via een netwerk-audioserver. De muziek en streamingsdiensten worden beheerd door een hardware server met speciaal geïnstalleerde server software. (De software staat dan op een Netwerk PC zoals bijvoorbeeld een Roon Nucleus, of een NUC die de beschikking heeft over een krachtige processor en voldoende werkgeheugen). De server software kan je met behulp van een app op je smartphone of tablet bedienen en via je netwerk aanbieden aan je audio set. 

De best beschikbare oplossing voor deze laatste optie is wat ons betreft de software van Roon. Audio-life is Roon gecertificeerd dealer. Wij bieden als server platform de energiezuinige en zeer stille Roon Nucleus aan om de Roon server-software op te draaien. Als alternatief kan de Roon server software natuurlijk ook worden geïnstalleerd op elke willekeurige andere PC die zoals gezegd over een geschikte processor en voldoende intern geheugen beschikt. Houdt bij alle hardware varianten wel rekening met het feit dat deze apparaten 24 uur per dag aan staan en daar dus geschikt voor moeten zijn. Als gekozen wordt voor de Roon Server dan zal de ontvangende audio set altijd een Roon Endpoint moeten bevatten die al dan niet voorzien is van een interne dac. Audio-life biedt hiervoor meerdere opties aan. 

Zoals u leest biedt streaming dus nogal wat varianten. Audio-life kan je in ieder geval op elk vlak meerdere oplossingen bieden en staat daarbij garant voor een muzikale streamings weergave die stabiel en gebruiksvriendelijk is. Neem contact op met onze specialist, Hans Scholten, als je meer informatie wenst of in onze winkel de vergelijking wilt maken tussen de verschillende oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center