Blog

De set van… Hans

Toen ik in 2009 kennis maakte met de producten van 47 Labs, Cees Pel en Musical Affairs was het voor mij duidelijk dat dit het geluid was dat ik al lang zocht. De afgelopen jaren heb ik met hulp van Caspar zorgvuldig mijn eigen set samengesteld. Ook heb ik mezelf de afgelopen jaren verdiept in het bouwen en verbeteren van vintage tussenwiel-aangedreven platenspelers. De opbouwfase van mijn set is inmiddels afgerond en nu bevind ik me in het stadium van optimalisatie van de omgeving en akoestiek.

Het hart van mijn set bestaat uit een Sun SV-2A3 gebouwd door Cees Pel en een passieve voorversterker van Cees Pel met audio-consulting stappenschakelaars volledig met gouddraad geschakeld en gesoldeerd. De Grand Crescendo Apasionata “fieldcoil” luidsprekers vormen met de Sun een geweldige combinatie. Het CD-loopwerk is een Shigaraki loopwerk van 47 Laboratory die is gemodificeerd door Cees Pel. De DAC is ook van de hand van Cees Pel. Mijn platenspeler is gebaseerd op een Garrard 401 die volledig gereviseerd is. De plint is van massief noten en de arm een SME 3009, gerestaureerd door Analog Tube audio en met een geweldig MC element van Ortofon: de MC30 super MKII. Als phono versterker een Grail van V/d Hul.

Alle bekabeling (zowel luidsprekerkabels als interlinks) is door Cees Pel gemaakt waarbij de interlinks voor de digitale componenten in goud zijn uitgevoerd. Voor de stroomkabels heb ik kabels van Furutech en in het digitale stroomcircuit staat een Audio Consulting transformator parallel geschakeld. Tot slot staat al dit moois in een custom made audiorack van Level Audio.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center