Blog

De set van… Nico

Mijn hobby ben ik begonnen als jochie van een jaar of 10. Eerst met het 3-in-1 afdankertje van pa en heel, heel langzaam opgeklommen via allerlei, soms “duistere” merken als Akai, Philips, Aristona, JVC, Bose, Technics, Yamaha, Sony, T&A, Elipson, Audio-Analyse, Teac, Audio Synthesis en QED naar wat het nu uiteindelijk is geworden.

Ik ben ongeveer in 1994 besmet geraakt met het Audio Note virus. Via de Audioclub Nunspeet, waar ik destijds lid van was, hoorde ik dit merk voor het eerst gedemonstreerd en was direct verkocht.

Met een Soro SE versterker met AN-E/Sp begonnen, toen de Soro vervangen door de Meishu en later die weer door de ‘dubbele Meishu’, de P4 monoblokken. De cd-speler was een Teac VRDS-20 en werd een CEC-TL2x met Audio Synthesis DAC en een M3 voorversterker. Ik had nooit kunnen bedenken dat een voorversterker zo ongelooflijk veel invloed kon hebben op het geluid. Hij bracht nóg meer gemak, openheid en rust in het geluid.

Begin 2007 heb ik mijn “oude” AN-E/SP`s verkocht en een paar AN-E/SP`s gekocht in Bösendorfer fineer. Ze worden helaas niet meer gemaakt in deze prachtige afwerking.

September 2008 kreeg ik “an offer I couldn`t refuse”. Er werd mij toen een paar zeer fraaie Audio Note Ankoru mono-eindblokken aangeboden (70 watt klasse A, parallel single-ended 845), en ik kon ze niet weerstaan. Wat een krachtig geluid zetten deze jongens neer! Maar ook met heel veel rust in het geluid. Ze laten (nog) meer detail, (nog) meer lucht om stemmen en instrumenten horen die (nog) dieper en (nog) breder geplaatst worden.Maar alles lijkt vooral veel makkelijker te gaan.

Het is begin oktober 2008 als ik mijn voorlopig laatste audiofiele uitspatting doe. De CEC TL-0X is al jaren mijn favoriete loopwerk en nu kon ik hem voor een mooie prijs kopen. Waanzinnig, wat een apparaat, wat een geluid! Ik heb nu een tijdje naar woorden gezocht om het geluid van de TL-0X te beschrijven. Het is vooral veel realistischer. Wat me iedere keer weer opvalt is dat je met betere componenten vooral veel meer lucht koopt. Dat leest negatief maar zo klinkt het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center