Blog

De set van… Peter

Mijn hifi geschiedenis is al een hele lange, meer dan 30 jaar met aardig wat verschillende apparatuur. Er zijn al veel merken mijn revue gepasseerd. Begonnen met Harman Kardon (die heb ik nog steeds), Philips CD-200 en Kef zelfbouw speakers. Daarna verder gegaan met Martin Logan, Pioneer, Sansui, Luxman, Classé Audio, Plinius 9100 versterker en een Plinius CD-101 cd-speler. Op dit moment speel ik nog steeds met de Plinius cd speler, een setje Sun Audio SV-2A3PE monoblokken, een zelfbouw voorversterker van TNT-audio (preamble) meubel van Musical Affairs (custom-made) en een set Musical Affairs Grand Crescendo. De bekabeling is allemaal Furutech of van Pel Audio.

Ik ben jaren lang bezig geweest met allerlei hifispullen van verschillende winkels tot ik een paar jaar geleden Remko van Audio-Life ontmoette. Dit omdat hij reageerde op mijn voornemen een buizenversterker te gaan bouwen.

Sindsdien is Audio-Life mijn huisdealer geworden en ben ik erg tevreden met hun filosofie. En zo had ik al diverse keren een set Musical Affairs luidsprekers gehoord. Echt waanzinnig, alleen spelen ze niet zo prettig op een Plinius versterker.

Tot ik onverwacht tegen een set Sun Audio SV-2A3PE monoblokken aanliep. Nieuwe buizen erin, betere netsnoeren eraan gemaakt en ik was verkocht. Wat maakt dat muziek! Helaas paste het niet goed in mijn Finite-Elemente Pagode Master Reference audiomeubel en moest ik op zoek naar een ander meubel. Hans Kortenbach (Musical Affairs) maakt ook meubels en hij heeft voor mij een nieuw meubel gemaakt. Tot mijn verbazing klinkt het meubel van Hans veel beter als de als referentie beschouwde Finite! Ik beluister al jaren de masters van STS-Digital ( Fritz de With van o.a. de Marantz test cd’s) en zo kwam er het idee om door Fritz een promotiefilm te laten maken van Musical Affairs (Hans Kortenbach) en PHY-HP ( Bernard Salabert, de maker van de door Hans in zijn luidsprekers gebruikte units). Zo ben ik in 2009 op bezoek geweest bij zowel Hans als Bernhard in Frankrijk en raakte ik nog meer besmet met het Musical Affairs / PHY-HP virus.

De films zijn op Youtube terug te zien! Bij Audio-Life een set Musical Affairs Grand Crescendo`s besteld en deze spelen inmiddels naar volle tevredenheid!

Plannen voor de toekomst: een andere cd speler, misschien een 47 labs of een AMR en ooit een Sun Audio voorversterker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center