Blog

Fleetwood DeVille van Oswald Mill Audio bij Audio-Life!

Al jaren volg ik Oswalds Mill Audio. En achteraf begrijp ik niet dat we met dít zo specifieke merk niet véél eerder zijn begonnen. Heel soms is apparatuur, of zijn luidsprekers, zó bijzonder, zó ongelófelijk mooi dat je er (bijna) niet aan durft te denken dat zoiets moois bij ons in de winkel zou kunnen staan. 

Maar óok wist ik dat er uiteindelijk geen ontkomen aan was. Te veel verbindingen hebben we met die geweldige club geluidsfanaten uit Pennsylvania. Want de eerste contacten met de eigenaren waren nog ver voor het bestaan van OMA. Ikzelf studeerde nog….. Dat zoveel jaren later OMA of Oswalds Mill Audio bij ons te horen en te zien zou zijn, is vanuit dat perspectief eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. En even kort door de bocht, het zijn de mooiste speakers en het is de beste apparatuur die ik ken. Goed ook om te weten: de luidsprekers worden geproduceerd in kleine aantallen. 

Onze vaste lezers weten wel dat wij groot fan zijn van het oude en gerenommeerde Western Electric. De Field-Coil luidsprekersunits, de oude buizenversterkers -dus niet de Western Electric spullen van heden ten dage welteverstaan- , ze zijn ronduit betoverend. Dat geldt zelfs en ook voor sommige van de oude Western Electric bekabeling. Daar kan geen dubbel Quad Mega Kwantum 3.0-kabel tegenop. Helaas voor de markt…, maar hoera voor de muziek!

Fleetwood, het wat betaalbaarder, alternatieve merk van OMA, speelt met de DeVille bij ons de sterren van de hemel: totaal muzikaal. Geen discussies meer over te veel of te weinig laag, geen lange gesprekken meer of het hoog nu wel of niet te nadrukkelijk of penetrant is. Over hetgeen dat écht goed is bestaat geen meningsverschil: Nooit. 

Jonathan Weiss, oprichter van OMA heeft het allemaal voor ons uitgezocht. Wij hopen de komende jaren nog veel met deze fantastische mensen en hun apparatuur te mogen doen. Want één ding weet ik zeker: beter dan dit wordt het niet. Bij lange na niet…

Caspar Bunge – CEO Audio-Life

Zie ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center