Blog

HiFi.nl lyrisch over onze VAD-show!

Onderstaand verslag schreef hifi.nl over onze demonstratie op de VAD-show van 17, 18 & 19 oktober 2009. De tekst is letterlijk geciteerd van hifi.nl.

1 correctie op onderstaande tekst: de genoemde Reference 3A is niet aan ons (Audio-Life’s) pakket toegevoegd, maar aan die van Beta Audio!

” Bij Audio-Life ging ik eens kijken wat de laatste toevoegingen aan het Furutech programma waren. Aangenaam verrast was ik toen ik daar, binnengekomen in een wat duistere maar zeer smaakvol aangeklede ruimte, ook een heerlijke set van 47 Labs, Manley en WLM mocht aanschouwen en beluisteren. Ik zeg meteen dat deze demo mijn aandacht voor Furutech even volledig deed vergeten! “

” Lovenswaardig is de keuze van de gedraaide muziek. Het moet mij van het hart dat de meeste exposanten zich wat die muziekkeuze betreft nauwelijks onderscheiden van elkaar. Overal hoor je mooi opgenomen maar verder weinig uitdagende jazz en vrouwenvocalen. Op zich niet heel erg en het laat natuurlijk wel bepaalde aspecten van het geluid goed beoordelen, maar dat ken ik dan na vijf, zes stands wel. Hulde dus aan Audio-Life waar je gewoon Primus, Jimmy Smith (live opname uit ’72) en Calexico hoort. Ook dát klinkt beter op een erg goede set, zo eenvoudig is het!

Leuk is ook te melden dat sinds zéér onlangs ook Reference 3A aan het merkenpalet is toegevoegd, hetgeen mij niet zonder gepaste trots werd meegedeeld. Ook dit zijn, net als WLM, luidsprekers met een bovengemiddeld rendement, wat de aansturing met buizen een makkelijker en misschien zelfs logische keuze maakt.

Beta Audio

Beta Audio Service speelt met een combinatie van Manley elektronica en WLM speakers. De ruimte is behoorlijk gevuld met luisteraars. WLM ofwel Wiener Lautsprecher Manufaktur heeft mij vanaf de eerste introductie op de VAD enkele jaren geleden geboeid en vermaakt. Vermaakt in de zin dat ik eigenlijk iedere demo die ik hoorde met WLM een erg muzikale demo vond. Dat is een groot compliment.

Ook hier is het genieten geblazen. Het hoge rendement gecombineerd met de subtiele en toch krachtige aansturing van de Manley Neo Classic monoblokken is een fijne match. Als bron hoor ik voor het eerst (ja ook voor een redacteur van HiFi.nl zijn er eerste keren!) een speler van 47 Labs. De mensen van Audio-Life weten waar ze mee bezig zijn, want dit geeft een mooi rustig en vooral ook muzikale bron in deze set. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center