Column

Lassus: Scala

Als buitenstaander had Lassus het voorrecht bij Audio-Life een ‘demo’ te mogen bijwonen uit een ver land kwam iemand speciaal aangereisd om een paar exclusieve luidsprekers te horen en daarbij mochten derden aanwezig zijn.

Het meest van al wekte de oneindige schakering van al die gedraaide muziek verbazing. Wat is er toch een rijkdom aan klanken, harmonieën, motieven en kleuren… Lassus, (gelukkig) levend op het eiland van de klassieke muziek, hoorde zelden of nooit zo’n rijk scala aan wereld-, jazz-, pop-, reggae-, metal-, country-, house- en andere muziek bij elkaar.

Dat alleen al was een feest, waarbij opgemerkt mag worden dat keer op keer de stampende, ongevarieerde ritmes van vrijwel al die muziek iets afbreuk doet aan de weelderige klanken en fantasieën die de componisten (of de improviserende musici) ons voortoveren. Het lijkt wel of het vaste, starre patroon van de ‘pulse’ een noodzakelijke voorwaarde is voor al de wonderen die zich boven het vaak weinig gevarieerde slagwerk voltrekken. Maar dat was dan ook de enige reden om een wenkbrauw op te trekken.

Want dat de onvoorstelbaar rijke weergave van al die muziek de bezoeker, die een hartstochtelijke liefhebber bleek te zijn, aan het einde van de middag deed verklaren dat hij na een lange zoektocht bij Audio-Life zijn ideaal had gevonden… Tja, dat kon ik, onafhankelijke luisteraar, goed begrijpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center