Nieuws

NPO Radio 4 bij Audio-Life

NPO Radio 4 het land in voor de Klassieke Top 400

Welke klassieke muziek raakt het meest? NPO Radio 4 gaat ook dit jaar weer het land in om mensen te vragen naar hun favoriete muziek voor de Klassieke Top 400. Dat is de toplijst met de 400 mooiste klassieke muziekstukken, gekozen door de luisteraars van NPO Radio 4.

De enige uitstoot is klassiek!
Een ruime week lang reist de NPO Radio 4 Stembus door heel Nederland om stemmen op te halen en live muziek te brengen op onverwachte plekken. Presentator en chauffeur Sander Zwiep neemt dagelijks een andere collega-NPO Radio 4-presentator mee in zijn bus, die ook dit jaar elektrisch is. De enige uitstoot is dus klassiek!

Op woensdag 6 oktober rijdt presentator Lex Bohlmeijer door Gelderland en Overijssel
Een jong gezin in Nijmegen begint de dag altijd met klassieke muziek. Bij hifi-winkel Audio Life in Buren klinkt dagelijks volop klassiek door de audio-installaties. Reden voor een stop van de stembus. Wageningen kent sinds jaar en dag studentenorkest ‘De Ontzetting’. Het harmonieorkest speelt een breed repertoire, van pop tot jazz en natuurlijk klassiek. En wat zou de historische Andreaskerk in Hattem zijn zonder het orgel uit de 16e eeuw? En zonder organist, die alle registers opentrekt voor de stembus. Sarah Lucassen is sinds dit jaar stadsdichter in Zwolle. Ook zij laat zich inspireren door klassieke muziek. 

Route
De route van de bus is te volgen via www.nporadio4.nl. Op NPO Radio 4 is dagelijks in de uitzendingen te horen waar de bus zich op dat moment bevindt.

Niet alleen bij de bus, maar ook online kan er worden gestemd op www.nporadio4.nl/top400. De stemweek voor de Klassieke Top 400 sluit op vrijdagavond 8 oktober om 20:00 uur.

De Klassieke Top 400 wordt uitgezonden van maandag 18 oktober t/m vrijdag 22 oktober van 7:00 – 23:00 uur op NPO Radio 4, www.nporadio4.nl en de NPO Radio 4-app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center