Dit jaar stond de Pluimgraaff Show in Rotterdam, wat ons betreft, in het teken van Audio Note. Wij speelden met het gloednieuwe instaplevel, Zero. Peter Qvortrup speelde met een cost-no-object set van om en nabij de 5 ton.. Heel leuk om de verschillen te horen en vooral ook, om mee te maken hoever je kan komen met mindere apparatuur.

We waren zelf over de sound heel erg tevreden, door de speakeropstelling had je op elke stoel een prachtige ruimtelijkheid en je bleef op alle plekken de muziek als geheel horen, niet enkel de linker of rechterspeaker, ook als je daar redelijk dichtbij zat. Speakerplaatsing is ongelofelijk belangrijk en dit keer kregen we het binnen 2 uur voor elkaar om magie te scheppen.

Wij speelden met het cd-loopwerk en dac uit het Audio Note Zero systeem, Pel Audio digitale en analoge interlinks, Audio Note Oto versterker (kamer was te groot en te gedempt voor de I Zero versterker). Vanuit daar ging de muziek via AN-Ba luidsprekerkabel naar de AN-E/LX HE (hennep woofer, koperen spreekspoel, high efficiency). De stroomvoorziening werd verzorgd door trafo’s van Audio Consulting, Tamura en kabels van Furutech. En het klonk! Vele complimentjes vielen ons ten deel en zelf zijn we weer een beetje verliefd geworden op Audio Note. Je kan er alles van vinden, maar het kan ons (meer dan) twee volle dagen boeien en dat is echt wel heel wat!

Het was leuk om te zien dat sommige luisteraars op zaterdag ’n zondag bij ons langskwamen om speciale nummers te beluisteren. Dat voelde best wel speciaal. Ook waren er velen die muziek op de ‘grote’ set gehoord hadden en dat nog eens dunnetjes over wilde laten doen op de ‘kleine’. Het mooie was, dat dat verschil niemand tot wanhopige tweede-hypotheek-offertes deed zoeken..

Ons nieuwste distributie-aanwinst, Furutech, deed het ook erg goed. De mooie kabels, stekkers en stekkerblokken zijn door vele handen gegaan. Vooral de ready-made kabels waren erg in trek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center