AirTight ATE-3011

 23,000.00

Fenomenaal en bijzonder is deze Phono equalizer van Airtight.

  • Altijd persoonlijk en deskundig advies
  • Gratis audio-sessie in onze audio-room in Buren
  • Wereldwijde levering

Fenomenaal en bijzonder is deze Phono equalizer van Airtight. Om te begrijpen waarom deze voortrap zo geweldig is, hebben wij hieronder een stukje tekst uit wikipedia gepikt.

“De RIAA Recording Curve is een door de RIAA gestandaardiseerde opnametechniek en een bijhorende afspeeltechniek voor vinylplaten, zoals lp’s en singles. In samenwerking met geluidstechnici van andere instituten en bedrijven heeft de RIAA voor de vinylplaten in 1955 de definitieve opname frequentiekarakteristiek, de RIAA Recording Curve, ook wel de RIAA Equalization Curve genoemd, vastgelegd. Dit was nodig, omdat er destijds nog geen algemeen aanvaarde standaard was om een gelijkmatige frequentiekarakteristiek te realiseren bij de opname en weergave van vinylplaten.

De RIAA Reproduction curve voor het afspelen van vinylplaten.

Om lage tonen met dezelfde geluidssterkte vast te leggen als hoge tonen, zouden zeer brede groeven in het vinyl nodig zijn. Daarbij komt dat hoge tonen meer akoestische energie afgeven dan lage tonen. Om beide effecten te compenseren werd de zogenaamde RIAA Curvevastgesteld. Deze curve zorgt ervoor dat bij de opname de lage tonen met een lager volume werden opgenomen dan de hoge tonen, waardoor afspeelbare groeven mogelijk zijn.”

Echter zijn er veel meer standaarden dan de RIAA curve alleen! Zo zijn er in verschillende opname perioden verschillende curves gebruikt door verschillende labels. Wanneer je optimaal wil genieten van je uitvoerige platencollectie is het vanaf nu mogelijk om met de ATE 3011 alle fundamentele curve instellingen in huis te halen. Een aantal van onze internationale klanten ging ons voor en kochten deze ultieme phono voortrap. Wij hebben er van mogen proeven en hebben de verschillen gehoord en die zijn echt de moeite waard om te beluisteren!

Boek een demo met de AirTight ATE-3011

  • MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Specificaties

Privacy Preference Center