AVM Evolution CS 5.3 – CS 3.3

 7,795.00 9,999.00

De AVM Evolution CS 5.3 en CS 3.3 zijn all-in-one streaming CD-receivers met ingebouwde versterkers van 2x 350W. Hij kan streamen in alle hi-res formaten, inclusief DSD en koppelt supereenvoudig met Spotify, Qobuz, Tidal en internetradio. Op die manier kun je aan één stuk door blijven genieten van de allermooiste muziek!

  • Altijd persoonlijk en deskundig advies
  • Gratis audio-sessie in onze audio-room in Buren
  • Wereldwijde levering

De AVM Evolution CS 5.3 en CS 3.3 zijn all-in-one streaming CD-receivers met ingebouwde versterkers van 2x 350W. Hij kan streamen in alle hi-res formaten, inclusief DSD en koppelt supereenvoudig met Spotify, Qobuz, Tidal en internetradio. Op die manier kun je aan één stuk door blijven genieten van de allermooiste muziek!

CS 5.3

Het bijzondere van de CS 5.3 is de buizentrap, die zich in het voorversterkergedeelte van de CS 5.3 bevindt. Op basis van de voor ons zelf gemaakte buizen hebben wij een buizentrap ontwikkeld die de tonale charme van deze AVM-buizen volledig ontplooit. Dankzij AVM’s eigen circuittechnologie gaan de buizen gegarandeerd lang mee (ca. 20.000 uur). De CS 5.3 verschilt ook qua uiterlijk van de CS 3.3 door het glazen venster in het deksel van de behuizing. Door dit verduisterde venster zijn de buistrappen goed te zien.

CS 3.3

De CS 3.3 werkt volledig als een zuiver transistorapparaat. Alle andere aansluitings- en prestatiegegevens komen overeen met die van de CS 5.3. Het duidelijkste onderscheidende kenmerk is de gesloten, geborstelde aluminium behuizing.

Zussen met de beste genen: de CS 5.3 en CS 3.3

AVM kijkt terug op een decennialange traditie van het ontwikkelen van All-in-One apparaten met een echte high-end geluidskwaliteit sinds de jaren negentig. Een nieuwe high-performance generatie van onze EVOLUTION All-in-One CS-apparaten werd gecreëerd op basis van de AVM X-Stream Engine®. Er zijn talrijke innovaties in verwerkt en de nieuwe RC X APP bestuurt ook CS 3.3 en CS 5.3 volledig. Met deze krachtige All-in-One oplossingen behoren stapels audioapparatuur en overvolle kabels tot het verleden. Alle moderne aansluitingen zijn beschikbaar, zodat bijvoorbeeld zowel een platenspeler als een TV via HDMI ARC kunnen worden aangesloten. Om ons doel, het bouwen van de best klinkende alles-in-één apparaten op de wereldmarkt, te bereiken, hebben we ons vlaggenschip CS 8.3 als voorbeeld genomen. De EVOLUTION CS-apparaten hebben nu een aluminium precisiebehuizing zonder zichtbare schroeven, zijn slechts 43 cm breed en maken indruk met een minimalistische elegantie en een symmetrisch ontwerp.

Centraal stond een volledig gemoderniseerde APP-bediening. De eenvoudigste, intuïtief aan te leren bediening en een duidelijke en aantrekkelijk vormgegeven gebruikersinterface maken het beheer van zelfs grote muziekcollecties tot kinderspel. Hierdoor krijg je zin om op ontdekkingsreis te gaan naar nieuwe muziek op talloze streaming platforms. De meegeleverde selectie van Spotify, Tidal, Qobuz en HighResAudio kan in de toekomst eenvoudig worden uitgebreid. De AVM RC X APP is beschikbaar voor iOS (Apple) of Android gestuurde toestellen.

De nieuwe AVM X-Stream Engine® kan alle formaten met hoge resolutie streamen tot resoluties van 384/32, inclusief DSD (256). Deze streaming engine is een volledige eigen ontwikkeling van AVM en is volledig gebaseerd op software. Hij kan dus online worden bijgewerkt op een toekomstbestendige manier. Een HDMI (ARC) interface is ook aan boord, evenals de moderne Bluetooth verbinding, verdere digitale ingangen en een USB A interface zijn standaard. Een volledig nieuw ontwikkelde hoogwaardige phono-ingangstrap maakt de aansluiting van MM- en MC-systemen mogelijk. Als bijzonderheid kunnen alle aanpassingen aan het gekozen pick-up systeem direct en comfortabel in de APP worden geselecteerd. Dit zorgt voor een perfect analoog geluid, vooral in combinatie met onze draaitafels. Geheel nieuw zijn de digitale uitgangen, waarvan het volume nu desgewenst ook kan worden geregeld, alsmede de signaalgevoelige ingangen die de CS 3.3/5.3 inschakelen zodra een signaal aan deze ingangen wordt toegevoerd.

Ook qua geluid is er een enorme winst geboekt ten opzichte van de voorganger. De volledig nieuwe versterkertrappen leveren nu een indrukwekkend continu vermogen van 350 watt en kunnen met gemak elke luidspreker aan.

Het digitale gedeelte is bij de geheel nieuwe ontwikkeling volledig vernieuwd. Dit cruciale onderdeel is gebaseerd op de geselecteerde ESS9028 PRO Double-Quad DAC. Ook een duidelijke winst in termen van geluid, die gepaard gaat met een grote hoeveelheid nieuwe digitale circuitontwerpen, 4 DAC’s per kanaal werken hier parallel. Deze inspanning komt alle digitale bronnen qua geluidskwaliteit ten goede, zodat alle formaten met hoge resolutie perfect en zo dicht mogelijk bij het origineel kunnen worden weergegeven.

Boek een demo met de AVM Evolution CS 5.3 – CS 3.3

  • MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Specificaties

Vermogen

2x 350W

Ondersteunde formaten

384kHz 32bit PCM / DSD256

Inputs

HDMI (ARC), SPDIF coax & optisch, USB, 3x RCA en 1x XLR analoog, Bluetooth, Airplay, Roon Ready

Versie

CS 3.3, CS 5.3

Uitvoering

Cellini Chrome, Aluminium Silver, Aluminium Black

Privacy Preference Center