Bergmann Odin Arm

 5,250.00

In het ontwerp/de constructie van de Odin heeft Bergmann geprobeerd trouw te zijn aan hun idee van eenvoud: zo min mogelijk onderdelen als mogelijk om resonanties te voorkomen.

  • Altijd persoonlijk en deskundig advies
  • Gratis audio-sessie in onze audio-room in Buren
  • Wereldwijde levering

In het ontwerp/de constructie van de Odin heeft Bergmann geprobeerd trouw te zijn aan hun idee van eenvoud: zo min mogelijk onderdelen als mogelijk om resonanties te voorkomen.

De belangrijkste parameters in het ontwerp van de ultieme toonarm zijn stijfheid en stabiliteit in de constructie. Beide zijn zorgvuldig verwerkt in de Odin arm. Een voorbeeld is de luchtpijp, die aan beide kanten in ingeklemd voor de best mogelijke basis voor de armbuis.

De armbuis is volgens traditioneel geldende Bergmann principes opgebouwd. Met zo weinig mogelijk onderdelen en uitgevoerd als een dubbele buis met demping daartussen. Hierdoor is de armbuis zeer resonantiearm voor de best mogelijke controle van vibraties, vooral bij crescendo’s in de muziek.

De toonarmkabel is – zoals gebruikelijk bij Bergmann toonarmen – zonder onderbreking van de aansluitingen op het element tot de DIN-connector.

Het contragewicht is ontkoppeld van de arm, wederom voor het voorkomen van resonanties.

De Odin arm biedt alle mogelijke instelmogelijkheden: VTA, overhang, azimuth, waterpas stellen van luchtpijp en aanpassen van de luchtstroom. Alle instellingen zijn makkelijk toegankelijk en eenvoudig uit te voeren.

De luchttoevoer voor de luchtgelagerde arm dient droog, schoon en gelijkmatig te zijn voor een goede werking. Daarom zijn de Bergmann luchtcompressoren uitgevoerd met stoffilters en twee luchtreservoirs met dempingsmateriaal voor het opvangen van pulsaties in de pomp.

De Odin arm verdwijnt simpelweg in de muziek – een resultaat van de consistente ‘zo weinig mogelijk onderdelen’ filosofie.

Boek een demo met de Bergmann Odin Arm

  • MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Specificaties

Privacy Preference Center