Riviera APL-01 SE

 49,368.00

Hoe breng je op de lezer over als je ergens echt enthousiast over bent zonder dat het een commercieel blaatverhaal wordt. Als je de absolute eenzame top zoekt en een Beethoven concert wil horen alsof je in het concertgebouw zit dan moet je dit gehoord hebben. De eenzaamheid verdwijnt en maakt plaats voor de musici die Beethoven laten klinken zoals je dat alleen beleefd tijdens een concert. En daar waar bijvoorbeeld Audio Note voor sommige net even té rijk kan klinken is deze set net iets droger. Net iets meer beleefd en iets afstandelijker (rij 6 in plaats van rij 1) maar zonder dat het puntig of analytisch wordt.

 

  • Altijd persoonlijk en deskundig advies
  • Gratis audio-sessie in onze audio-room in Buren
  • Wereldwijde levering

Hoe breng je op de lezer over als je ergens echt enthousiast over bent zonder dat het een commercieel blaatverhaal wordt. Als je de absolute eenzame top zoekt en een Beethoven concert wil horen alsof je in het concertgebouw zit dan moet je dit gehoord hebben. De eenzaamheid verdwijnt en maakt plaats voor de musici die Beethoven laten klinken zoals je dat alleen beleefd tijdens een concert. En daar waar bijvoorbeeld Audio Note voor sommige net even té rijk kan klinken is deze set net iets droger. Net meer beleefd en iets afstandelijker (rij 6 in plaats van rij 1) maar zonder dat het puntig of analytisch wordt.

Controle en verfijning

De controle is fenomenaal en zelfs op luidsprekersystemen met een hoog rendement zoals het door vele geroemde GIP is het niet teveel. De verfijning, het evenwichtige diepe beeld, maar ook de ongekende natuurlijkheid en resolutie zijn ongekend. Niet voor niets dat de grote online hifi platforms deze voortap de hemel inschrijven en eerlijk is eerlijk, wij zijn een soms wat dwarse club, maar ze hebben gewoon gelijk. De APL 01 (SE) voortrap zit vol met technische slimmigheden zonder dat het ontwerp complex wordt. Een eenvoudig signaalpad maar uitgevoerd zoals ook wij denken dat het moet.

Special Edition

De SE staat voor ‘Special Editon’. Er zijn een aantal redenen waarom de APL01-SE als bijzonder kan worden beschouwd:
– Het design maakt gebruik van een pure class A Zero Feedback circuit. Dit is een en shuntgeregelde push-pull-versterker op basis van 6350/6463 buizen.
– De voeding. Geen schakelende PSU: het is een traditionele en extra grote lineaire voeding dankzij de meer dan 200VA voedingstransformator.
– Filter: een dubbel-PI-filter.
– De volumeregeling: het is een TKD gemotoriseerde potentiometer van topkwaliteit, met een interne ‘LADDER’-configuratie die dit onderdeel onderscheidt van alle andere voorversterkers op de markt.

Daarnaast zijn de in- en outputs gemaakt van de allerhoogste kwaliteit. Ook wordt er gebruik gemaakt door 2 afzonderlijke potentiometers op de output, niet aan de input-kant. Deze oplossing vermijdt de standaard “cascade” van twee potentiometers op de ingang (de volumepot en de balanspot), omdat Riviera van mening is dat dit een belangrijke verslechtering van het geluid impliceert.

Zie de website van Riviera voor meer informatie. Ook enthousiast? Wij nodigen je graag uit om in de winkel te komen luisteren!

Boek een demo met de Riviera APL-01 SE

  • MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Specificaties

Kleur

Gold, Titanium

Inputs

2x Analoog XLR, 5x Analoog RCA, 1x Aux

Privacy Preference Center