Visie: Luisteren in Kleur

Luisteren in kleur

We weten allemaal wat natuurlijke geluiden zijn, doordat we ze voortdurend om ons heen horen. Live-geluid is rijk aan klankkleuren door de harmonische correctheid tussen grond- en boventonen. De klank van instrumenten is heel eigen, alle tonen zingen. Ons doel is om systemen te vinden die de kleur in muziek kunnen behouden.

Ons doel is om systemen te vinden die de kleur in muziek kunnen behouden.

Het is naïef om te denken dat je perfect live-geluid kunt bereiken met een high-end systeem, maar je kunt de essentie wel benaderen. Een goed audiosysteem zou in staat moeten zijn om alle karakteristieken van live-geluid te kunnen laten blenden met de echte geluiden in de ruimte.

Om die reden moet je altijd systemen in één bepaalde ruimte vergelijken, waarbij je oren de enige maatstaven zijn.

Helaas zijn er echter veel audiofielen die nog nooit een echte ervaring met live-muziek hebben gehad. Dag in dag uit zien wij dat bevestigd in de mening van klanten die hun smaak laten bepalen door high-end apparatuur. Zij ervaren bijvoorbeeld een systeem dat veel klankkleuren heeft, als té gekleurd. Bovendien zijn ze oneindig lang bezig met het vergelijken van apparatuur, terwijl ze daarmee eigenlijk voorbijgaan aan de essentie van high-end geluid.

Laat daarom live-geluid, met al haar kleurenrijkdom, het enige uitgangspunt zijn!

Vertrouw je oren

Onze luisterervaringen komen zelden overeen met talrijke recensies, awards, meetrapporten en berichten op internetfora. Er wordt maar weinig kritisch geluisterd met live-muziek als referentie. Wat dat blijft wat ons betreft het allerbelangrijkste:

Probeer je zo min mogelijk te laten beïnvloeden, ook niet door ons, maar bezoek lekker vaak een concert. Volg je persoonlijke smaak, geniet en vertrouw je oren!

Benieuwd hoe onze visie je kan helpen? Maak dan een luisterafspraak!