ZMI Demonstratie

Audio-Life en ZMI-audio willen u in de gelegenheid stellen om op zaterdag 8 december 2018 (van 11.00 tot 15.00 uur) kennis te maken met de bijzondere Zegers Music Innovations Cephei 5.05 MKII luidspreker.  De Cephei 5.05 MKII vond zijn wereldpremière op de XFI Premium Audio Show 2018 in Veldhoven en is nu voor het eerst bij ons te beluisteren.

ZMIaudio is een luidspreker fabrikant die luidsprekers is gaan ontwikkelen voor de ware muziekliefhebber die lange uren maakt en alle details en sfeer van een opname volledig weergegeven wil hebben via dit medium. Ook Trevor Butler van het engelse Blad The Ear was zeer onder de indruk van dit systeem tijdens zijn bezoek aan de Xfi-show in Nederland. Deze luidsprekersystemen zijn een ontwerp van de cum laude afgestudeerde componist Kristoffer Zegers, die zijn onvrede over bestaande systemen heeft vertaald naar een ontwerp die al die onvrede omzet in een ware live-ervaring. Toch blijft bij ieder ontwerp echter altijd maar de vraag of die beleving van de ontwerper overeenkomt met datgene wat U wilt horen in de vertolking van het afgespeelde muziekmateriaal.

Uiteraard zijn wij zelf zeer aangenaam verrast door het kleine systeem de Cephei 50.5 mkII en wij zijn ook enthousiast geworden over dit open baffle luidsprekersysteem van Kristoffer Zegers, die in tegenstelling tot veel ontwerpers ook niet vies is van iemands anders mening alsmede zeer geïnteresseerd is in hetgeen door andere ontwerpers wordt gemaakt. De systemen kunnen dan ook bij locatie gemeten worden en zonodig indien de klant wenst nog iets op de ruimte afgesteld worden zodat overal dat optimale resultaat behaald wordt zelfs in moeilijke ruimtes. De ontwerper heeft een helder doel voor ogen, zonder daarbij zijn eigen ontwerp vanaf scratch als ‘het énige echte ontwerp’ te bestempelen.

Hebben we uw interesse gewekt?  Graag verwelkomen AudioLife en Zegers Music Innovations u dan ook van harte uit om onder het genot van een hapje en een drankje de Cephei 5.05 mkII  te toetsen aan uw eigen muziek-weergave-wens!

De ontwerper Zegers omschrijft het als volgt:

ZMIaudio, Zegers Music Innovation is gestart met produceren van Open Baffle luidsprekers in 2016. Deze systemen worden gebouwd in Breda.

De doelstelling van ZMIaudio is om met werelds beste luidsprekers te concurreren en daarbij een systeem neer te zetten met een eerlijk prijs-kwaliteitsverhouding. Daarbij staat een uiterst neutrale holografische maar ook dynamische weergave voorop.

Zie voor informatie:  http://www.zmi-audio.com

De Cephei 5.05 mkII is zo gebouwd dat het middengebied van 250 hz tot 7500 hz eigenlijk “ongefilterd” naar de luidspreker unit wordt gestuurd.  Dit geeft een zeer schone realistische weergave van het signaal en zal voor de luisteraar een zeer open rustig en niet vermoeiend geluidsbeeld geven.  Doordat de filtering in dit kritische gebied eigenlijk afwezig is krijgt men de ervaring dat wat er op de opname geregistreerd werd ook daadwerkelijk terug te horen is bij de uiteindelijke weergave bij dit systeem.  Het hooggedeelte wordt via een zeer hoge inzet van een gedetailleerde aluminium-magnesium tweeter overgenomen en blijft coherent tav het middengebied. Onderzoek laat horen dat een hoge scheidingsfrequentie tussen het middengebied en de hogetonenluidspreker een grotere coherentie geeft waarbij vertragingen tussen de units geëlimineerd worden. Dit zorgt ervoor dat de luisteraar als het ware een breedbandluidspreker hoort die van 45 hz tot 25.000 hz loopt.  K. Zegers is de ontwerper van dit muzieksysteem.  Hij is afgestudeerd aan het koninklijk conservatorium in Den Haag en studeerde sonologie (geluidskunde) elektronische muziek en compositie der muziek bij componisten als Louis Andriessen,  Clarence Barwlow, Jan Boerman, Gilius van Bergeijk.  Hij heeft daar het vak compositie cum laude afgerond en is sindsdien werkzaam als componist. Zijn werk wordt zowel in het binnenland maar vooral in het buitenland uitgevoerd.

 

Komt u gerust eens luisteren naar deze unieke Open Baffle systemen bij AudioLife in Buren.  https://audio-life.nl/

 

ZMIaudio bij AudioLife:  demonstratie Cephei 5.05 mkII: Zaterdag 10 november

 

Adres:
Hulsterstraat 26a
4116 EZ Buren
+31-344.570.777

Zegers Demonstratie - AudioLife