Digitale apparatuur heeft veel baat bij een goede stroomvoorziening. Gelukkig concluderen wij dat de aandacht daarvoor vanuit de markt en vanuit de luisteraar toeneemt. En terecht, want op het gebied van een juiste stroomvoorziening, met name voor digitale domein valt heel veel te halen. Nog steeds is het helaas vaak zo dat de voeding bij audio componenten wel als essentieel wordt ervaren, maar dat vervolgens de kwaliteit daarvan behoorlijk te wensen overlaat. Veel apparatuur wordt voorzien van een standaard geregelde voeding of slechte Chinese trafo waarbij de gebruikte componenten (zoals het koper) van magere kwaliteit zijn. Denk daarbij aan niet schoon koper. Dus koper waarbij het percentage zuiverheid veel te laag is.

Dure externe stroomverbeteraars van de meeste merken zijn weliswaar in staat om de muziek uit het zwart te laten komen, maar de fijndynamiek valt volledig weg waardoor de muzikaliteit volledig verdwijnt. Dergelijke apparaten worden veelal op een computer ontworpen. Er is bijna geen fabrikant meer die op basis van zijn vinding echt gaat luisteren en als ze dat dan toch doen, dan weten velen niet waar ze naar moeten luistern om tot een muzikaal geheel te komen.

Wij gebruiken al jaren Audio Consulting transformatoren achter met name onze digitale apparatuur en met veel succes. De klank komt tot rust, de muziek wordt open, geen hoogfrequent, geen spanningswisselingen en veel minder DC. En dat hoor je. De muziek komt uit het zwart en, in tegenstelling tot vrijwel alle andere stroomverbeteraars, zorgt Audio Consulting voor een dynamisch evenwichtig geluidsbeeld waarbij uitsterven van de noten volledig intact blijven. Lang leve de harmonische.

Audio-Consulting-logo