Falcon Acoustics LS 3/5a

 3,099.50 3,299.50

Het meest belangrijke product van Falcon Acoustics is de 15 Ohms LS 3/5a BBC monitor luidspreker, een heruitgave van het origineel. Decennia lang geldt de 15 Ohms LS3/5a als de referentie voor mini-monitoren in het algemeen en natuurlijke middentonen weergave in het bijzonder.

  • Altijd persoonlijk en deskundig advies
  • Gratis audio-sessie in onze audio-room in Buren
  • Wereldwijde levering

Het meest belangrijke product van Falcon Acoustics is de 15 Ohms LS 3/5a BBC monitor luidspreker, een heruitgave van het origineel. Decennia lang geldt de 15 Ohms LS3/5a als de referentie voor mini-monitoren in het algemeen en natuurlijke middentonen weergave in het bijzonder.

Falcon werd in 1972 opgericht door Malcolm Jones, de eerste KEF medewerker die als hoofd van de KEF ontwikkelings-afdeling vele legendarische weergave-units ontwierp, zoals de B110 mid/laag unit en de T27 hogetonen unit.

Die units vormen samen met een uniek wisselfilter wat is voorzien van zogeheten autoformer trafo’s en een uitgekiende berken multiplex klankkast de basis van de originele 15 Ohms BBC LS3/5a. Zonder die ingrediënten is een luidspreker geen feitelijke LS3/5a (ook de latere 11 Ohms versie is dat niet, die had LS3/5B moeten heten).

Enkele jaren geleden slaagde Malcolm Jones er in om de authentieke T27 en B110 in ware ‘SP1003’ versie opnieuw in productie te brengen. Falcon Acoustics heeft de benodigde trafo’s altijd zelf kunnen vervaardigen waardoor Malcolm Jones en Jerry Bloomfield de BBC een bezoek konden brengen met prototype’s. Dat heeft geleid tot een officiële BBC licentie waarmee de wedergeboorte van de 15 Ohms LS3/5a een feit is.

Behalve authentieke weergave-units en wisselfilters zijn de Falcon Acoustics LS3/5a monitoren voorzien van handgewikelde trafo’s, geselecteerde condensatoren, NOS messing beschermgrilles voor de T27s en origineel NOS Tygan frontdoek. Sinds kort worden de Falcon LS3/5a’s geleverd met custom Rhodium aansluitingen (de Burr-walnut afbeelding laat nog de oude vergulde aansluitingen zien).

De  bouwkwaliteit is tevens terug te vinden in de constructie en afwerking van de klankkasten (zie foto’s). Het handgeselecteerde Birch multiply uit Noorwegen wordt bij een pianobouwer rondom gefineerd in het fraaiste, foutloze hardhout. Maar Falcon gaat nog een stap verder: de binnenkant wordt geheel gefineerd in dezelfde fineersoort die de klankkast in kwestie aan de buitenzijde draagt. Dus Yew in een Yew kast (zie foto) en Burr Walnut in een BW kast. Dat is praktisch uniek, zeker op dit prijsniveau.

De weergave is waar het om draait en Falcon zou niet zoveel moeite hebben gedaan om zulke fraai gebouwde luidsprekers te maken, als het klankmatig resultaat niet verbazingwekkend goed zou zijn. Grootschalig, levensecht en swingend gaat de Falcon LS 3/5a te werk.

Kleuren van links nar rechts: Cherry, Walnut, Burr Walnut, Yew, Rosewood

 

Boek een demo met de Falcon Acoustics LS 3/5a

  • MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Specificaties

Kleur

European Cherry, European Walnut, Burr Burr Walnut, European Yew, Rosewood (Santos), Black Ash

Frequentierespons

70Hz – 20kHz ± 3dB

Impedantie

15 ohm

Systeem type

Two-way infinite baffle (sealed box)

Rendement

83dB for 2.83V © 1m

Omvang

305mm (H) x 190mm (W) x 165mm (D)

Gewicht

5.35 kgs each

Privacy Preference Center